بازسازی در زمینه‌های مختلفی پیش می‌آید و برای ساختمان‌ها و مراکز مختلف متفاوت است. علاوه بر فرسوده شدن ساختمان گاهی اوقات دکوراسیون ساختمان مورد پسند افراد واقع نشده و برای تغییر دکوراسیون مطابق با سلیقه خود اقدام به تغییر و انجام بازسازی ساختمان می‌نمایند.

بازسازی تماماً بر اساس نوع کاربری ساختمان صورت می‌گیرد. اما بسیاری از المان‌های موجود در ساختمان‌ها مشابه بوده و بسیاری از مواد اولیه‌ و متریال‌هایی که برای بازسازی مورد استفاده قرار می‌گیرد یکسان هستند. در ادامه در مورد مهم‌ترین دلایل بازسازی یک ساختمان و اصول و نکات مهم آن صحبت می‌شود.

تعریف بازسازی ساختمان چیست؟

می‌توان گفت بازسازی ساختمان به تمام فعالیت‌ها و عملیات ساخت و سازی گفته می‌شود که به منظور بهبود وضعیت ظاهری یا استقامتی ساختمان انجام می‌گیرد. این کار در تمام ساختمان‌های جدید یا قدیمی صورت گرفته و آن را به ساختمانی با ویژگی‌های جدید تبدیل می‌کند. بازسازی ساختمان‌ قدیمی معمولاً بعد از گذشت ده سال از ساخت حتماً باید انجام می‌گیرد.

اصول بازسازی بخش‌های مختلف ساختمان

از گذشته تا الان ساختمان‌های بسیار زیادی توسط انسان‌ها ساخته شده است. برخی از آن‌ها برای سکونت افراد، برخی دیگر به عنوان ساختمان‌های اداری، تجاری و یا ساختمان‌های تفریحی ساخته شده‌اند. هر ساختمان بعد از گذشت چند سال دچار آسیب‌ها و خسارت‌هایی می‌شوند که در صورت برطرف نشدن باعث آزار و اذیت ساکنین می‌شود. به همین دلیل هر چند سال یک بار ساختمان‌ها در صورت نیاز بازسازی می‌شوند.

همان طور که گفته شد هر ساختمان با توجه به نوع استفاده از آن مورد بازسازی قرار می‌گیرد. برخی بخش‌های ساختمان‌ها مشابه یکدیگر بوده و برای بازسازی آن‌ها به روش مشابه عمل می‌شود.

بازسازی کف ساختمان چیست؟

کف هر ساختمانی از جمله ساختمان مسکونی، تجاری، اداری و … از مهم‌ترین بخش‌های آن است که هم در ظاهر ساختمان و هم در مقاومت و استحکام آن نقش دارد. متریال‌های مختلفی وجود دارد که برای کف ساختمان استفاده می‌شود. پارکت، سرامیک، موزاییک، کف بتنی، کف سنگی، کف شیشه‌ای و … نمونه‌هایی از انواع کف ساختمان هستند. شما می‌توانید با توجه به سلیقه و نوع دکوراسیون ساختمان مورد نظر از بین آن‌ها انتخاب کنید. برخی از آن‌ها برای فضاهایی که در معرض آب و رطوبت قرار دارند مناسب هستند.

مانند استفاده از سرامیک برای آشپزخانه و سرویس بهداشتی یا حمام. پارکت‌ها نسبت به بقیه کفپوش‌ها نیاز به مراقبت بیشتری دارند و بهتر است در محل‌های شلوغ و پر رفت و آمد استفاده نشوند. قیمت بازسازی ساختمان با توجه به انتخاب نوع کفپوش متفاوت است.

کفپوش پارکت

پارکت‌ها کفپوش‌هایی با ضخامت پایین از جنس چوب هستند. این نوع کفپوش‌ ها به دلیل جنس و ظاهر بسیار طبیعی طرفداران بسیار زیادی دارند و از جمله کفپوش‌های بسیار محبوب و پر استفاده هستند. نصب کفپوش‌ها به راحتی صورت می‌گیرد اما نیاز به تجربه و دقت بالا دارد تا نتیجه نهایی کار زیبا و یکدست باشد. نگهداری از این کفپوش‌ها سخت‌تر از سایر کفپوش‌هاست و در صورت خیس شدن یا مرطوب شدن آسیب می‌بینند.

کفپوش لمینت

لمینت‌ها کفپوش‌های چند لایه‌ای هستند که یکی از لایه‌های تشکیل دهنده آن چوب است. این لایه‌ها به صورت فشرده قرار گرفته و مقاومت بسیار بالایی دارند. ظاهر این کفپوش شبیه به پارکت است اما مقاومت بیشتری نسبت به آن‌ها دارد.

کفپوش سنگی

یکی از کفپوش‌های بسیار با کیفیت و پر طرفدار کفپوش‌های سنگی هستند. این کفپوش‌ها نیاز به مراقبت نداشته و طول عمر بسیار بالایی دارند. همچنین در مقابل خراش و ساییدگی مقاوم بوده و در صورت آسیب می‌توان آن‌ها را مجدداً صاف کرد. انتقال حرارت و گرما در کفپوش‌های سنگی به درستی انجام می‌گیرد و تمیز کردن آن‌ها به راحتی انجام می‌گیرد. همچنین برای افراد دارای حساسیت و مشکلات تنفسی بسیار مناسب هستند.

کفپوش سرامیکی

یکی دیگر از انواع کفپوش‌های پر استفاده و پر طرفدار کفپوش‌های سرامیکی است. کفپوش‌های سرامیکی در طرح‌های بسیار متنوعی طراحی و تولید می‌شوند. این کفپوش‌ها با هر سلیقه‌ای سازگار بوده و برای انواع مختلف دکوراسیون مورد استفاده قرار می‌گیرد. قیمت کفپوش‌های سرامیکی نسبت به سایر مدل‌ها بهتر است. از این رو بیشترین میزان استفاده از کفپوش نوع سرامیکی است.

کفپوش بتنی

آخرین مدل معرفی شده در زمینه کفپوش‌ها نوع بتنی است. کفپوش‌های بتنی مقاومت بسیار بالایی دارند از این رو در انواع محیط‌های نشیمن، سالن‌های ورزشی، سالن‌های غذاخوری، سرویس بهداشتی، حمام و … مورد استفاده قرار می‌گیرند. این کفپوش‌ها در انواع مختلفی مانند ترافیکی، پیش ساخته، پازلی، آراکس، طرح سنگ و … طراحی و تولید می‌شوند. این کفپوش‌ها در طرح‌ها و رنگ‌های متنوعی تولید شده و مقاومت بسیار بالایی دارند.

بازسازی سقف ساختمان چیست؟

سقف ساختمان نیز یکی دیگر از بخش‌های مهم هر ساختمان است که هم از نظر ظاهری و هم از نظر استحکام اهمیت بسیار بالایی دارد. هم در ساختمان‌های ویلایی و هم در آپارتمان‌ها استحکام سقف اهمیت ویژه‌ای دارد و لازم است هر چند وقت یک بار برای بازسازی و نوسازی آن اقدام کرد. هزینه بازسازی ساختمان با توجه به متریال مورد استفاده برای هر بخش تعیین می‌شود.

نمونه بازسازی سقف کاذب
احرای سقف کاذب از صفر تا صد طبق اصول بازسازی ساختمان

بازسازی سقف با روش‌های مختلفی صورت می‌گیرد. استفاده از سقف کناف، سقف شیروانی، طاق ضربی و … در ساخت و بازسازی سقف‌ها کاربرد زیادی دارد و در سال‌های گذشته بسیار مورد استفاده قرار گرفته است.

بازسازی سقف با استفاده از سقف کاذب

یکی از روش‌هایی که در اصول بازسازی ساختمان برای تعمیر و بازسازی سقف انجام می‌شود استفاده از سقف کاذب است. سقف کاذب با استفاده از مواد اولیه متفاوتی مانند گچ، شیشه، آلومینیوم، کامپوزیت و … اجرا می‌شود. برای استفاده از سقف کاذب از دو بخش پنل سبک و شبکه فلزی استفاده می‌شود. ابتدا شبکه فلزی بر روی سقف قرار گرفته سپس پنل‌ها را بر روی آن قرار می‌دهند.

بازسازی سقف به وسیله کناف

یکی دیگر از متریال‌های بسیار پر طرفدار و پر کاربرد در بازسازی و طراحی سقف ساختمان کناف است. کناف بسیار سبک، با کیفیت، ارزان قیمت و پر طرفدار است و در هر نوع دکوراسیونی مورد استفاده قرار می‌گیرد. نصب این نوع سقف آسان است و به کمک آن می‌توانید سقف را به اندازه دلخواه کوتاه کنید.

سقف چوبی

یکی دیگر از روش‌های بازسازی و طراحی سقف به کمک چوب است. کاشی‌هایی از جنس چوب به صورت دلخواه و بر اساس طرح مورد نظر نصب می‌شوند. این متریال به نسبت بقیه مصالح گران قیمت‌تر است و نصب آن‌ها بسیار مهم است. هر گونه بی دقتی در نصب ممکن است باعث نشتی آب و آسیب‌های جدی‌تر به ساختمان شود.

سقف‌های شیروانی

این نوع سقف‌ها نیز بسیار ارزان قیمت، نصب آسان و سبک هستند. روش‌های مختلفی برای طراحی و اجرای سقف‌های شیروانی وجود دارد و در بسیاری از مناطق با آب و هوای خاص مورد استفاده قرار می‌گیرند.

بسیاری از افراد بعد از بازسازی سقف ساختمان از نورپردازی‌های ویژه‌ای نیز استفاده می‌کنند که باعث زیباتر شدن سقف و ایجاد دکوراسیون زیبا می‌شود. در صورت تمایل می‌توانید با توجه به نوع دکوراسیون و سلیقه خود از نورپردازی نیز استفاده کنید.

نکات بازسازی دیوارهای ساختمان

دیوارهای ساختمان نیز از بخش‌هایی هستند که به مرور زمان دچار پوسیدگی، تغییر رنگ و آسیب‌های دیگر می‌شوند. در صورت پوسیدگی و آسیب دیدن رنگ دیوار ابتدا به وسیله ابزار مخصوص لایه‌های پوسیده از دیوار جدا می‌شوند. اگر گچ دیوار نیز آسیب دیده باشد می‌توان با گچ کاری دوباره یا بتونه کاری آسیب‌های سطحی و عمقی را ترمیم کرد. پس از اتمام این کار دیوارها به صورت کامل رنگ می‌شوند. علاوه بر رنگ کاری می‌توان از کاغذ دیواری، دیوار پوش‌ها با جنس‌های متنوع پارچه‌ای، چرمی، کاغذی، استفاده از نمای سنگی، چوبی، گچ کاری و بتن اکسپوز برای طراحی و بازسازی دیوارهای ساختمان استفاده کرد.

نمونه بازسازی نمای ساختمان
اجرای پروژه بازسازی ساختمان توسط هوم سازه

برای طراحی و بازسازی نمای ساختمان نیز از مواد اولیه متفاوتی استفاده می‌شود. نماهای رومی، کامپوزیت، آجر نسوز، نمای سنگی، نمای شیشه‌ای، نمای سیمانی، سرامیکی و مونولیت از پرکاربردترین نماهای مورد استفاده برای بخش بیرونی ساختمان است. این نماها هر کدام مزایا و معایب خاصی داشته و برای موارد مختلفی مورد استفاده قرار می‌گیرند. هزینه بازسازی ساختمان به ازای هر کدام از روش‌های گفته شده برای بازسازی دیوارها متفاوت است.

بازسازی سیستم‌های برق، گاز و آب ساختمان

سیستم‌های برق ساختمان نیز هر چند وقت یک بار باید بررسی شود. هر گونه پوسیدگی و خرابی در سیم‌ کشی ساختمان می‌تواند باعث بروز خطرات و آتش سوزی احتمالی شود. در صورت آسیب دیدن سیم کشی ساختمان را عوض کنید. سیستم گاز رسانی و آب رسانی ساختمان نیز با گذشت زمان دچار پوسیدگی و آسیب می‌شوند. با بررسی دقیق میزان خسارت و آسیب آن‌ها را مشخص کرده و در صورت نیاز بخش‌های آسیب دیده را تعویض کنید.

در بازسازی علاوه بر بخش‌های گفته شده محل‌هایی مانند اتاق خواب، آشپزخانه، سالن نشیمن و … نیز در صورت آسیب دیدن نیاز به بازسازی دارند. به عنوان مثال بازسازی آشپزخانه شامل‌ترمیم و بازسازی دیوار، سقف، کف، کابینت‌ها و … است.

برای بازسازی بخش‌های مختلف ساختمان باید از متریال با کیفیت، ابزارها و لوازم مورد نیاز استفاده کنید. علاوه بر آن نحوه طراحی دکوراسیون جدید، استفاده از روش‌های جدید بازسازی و کمک گرفتن از معمار و افراد با تجربه در زمینه بازسازی بخش‌های مختلف مهم است.

هزینه بازسازی ساختمان

شرکت‌های مختلفی در زمینه بازسازی ساختمان فعالیت می‌کنند. برخی از این شرکت‌ها صفر تا صد کار بازسازی ساختمان را بر عهده می‌گیرند. به این صورت که تمام ساختمان را بررسی کرده و بخش‌هایی که آسیب دیده و نیاز به بازسازی دارد مشخص می‌کنند. علاوه بر آن بر اساس سلیقه شما و میزان بودجه بهترین متریال را برای انجام بازسازی تهیه و سپس کار بازسازی را انجام می‌دهند. شرکت هوم سازه یکی از شرکت‌های فعال در زمینه انجام امور بازسازی و طراحی دکوراسیون ساختمان است. کارشناسان این شرکت ساختمان مورد نظر شما را به طور کامل بررسی کرده و با توجه به نیاز بهترین و با کیفیت‌ترین متریال مورد نیاز را تهیه می‌کنند. این شرکت تمام خدمات مربوط به بازسازی سقف، دیوارها، کف، آشپزخانه، سرویس بهداشتی و … را با بهره گیری از تجربه و تخصص کارشناسان خود انجام می‌دهد. کار بازسازی ساختمان خود را به صورت صفر تا صد به شرکت هوم سازه بسپارید تا با بهترین کیفیت برای شما انجام گیرد.